“Pensula unui copil in sprijinul altor copii” – Makao Yetu – Locuinta noastra

Duminica 28 februarie 2016, intre orele 16-18:30, David Alexandru va picta in Palas Mall Iasi, in zona Atrium si va vinde tabloul sau, suma de bani castigata astfel nu o va retine pentru sine, ci o va dona pentru un scop nobil.

1

David vrea sa vina in ajutorul lui James Wario Matula, un copil din Kenya, care nu are casa, sta intr-o coliba, dar spera ca intr-o zi, cu ajutorul unor oameni cu suflet din intreaga lume sa reuseasca sa stranga cei 7000 de euro cu care sa-si construiasca casa.

james-wario-matula

David doreste ca prin evenimentul de duminica, 28 februarie 2016, din Palas Mall Iasi sa dea un exemplu tuturor celor care doresc sa faca donatii in acest scop si sa ne mobilizeze pe noi ceilalti sa cumparam cele 140 de caramizi simbolice cu care James isi va ridica casuta. Daca David, un copil de 10 ani poate, atunci si noi, adultii trebuie sa aratam ca putem sa-i fim alaturi lui David, putem sa fim cel putin la fel de generosi ca si el.

David a fost alaturi de Asociatia „Sharing Love” Iasi in mai multe ocazii similare pentru a sprijini copiii saraci din Kenya.

6

In 2014 a expus o parte din lucrarile sale, expozitie in urma careia misionarii au organizat o excursie la Marsabit pentru un grup de copii din desert. De asemenea a sustinut aprovizionarea cantinei saracilor “Mkate Wetu”, cu alimente.

In februarie 2015 a donat 14 lucrari gradinitei cu ocazia inaugurarii gradinitei “Neverland Children’s Home” din catunul Diba Okotu, construita in memoria marelui artist Michael Jackson.

In iulie 2015 a sustinut vernisajul expozitiei de pictura si grafica ”Impreuna putem ajuta”. Valoarea obtinuta in urma vanzarii lucrarilor sale a donat-o pentru a fi luate o plasma si un DVD gradinitei copiilor din Toricha – desertul Chalbi si multe dulciuri.

4

Tot in 2015 a pus la dispozitie intreaga sa colectie de lucrari pentru cei care doresc sa le cumpere, astfel sa sprijine copiii din programul de adoptie la distanta “Safari ya Upendo”. In cadrul acestui program, David ajuta o fetita, pe nume KACHU, alaturi de familia lui.

In octombrie 2015, a participat cu 25 de lucrari si o diploma internationala foarte importanta la evenimentul “Seara Faptelor Bune”, eveniment organizat pentru a sprijini cantina saracilor “Mkate Wetu” de la Maikona.

In ultima perioada David a pictat mai multe lucrari care au fost vandute celor interesati sa contribuie la construirea casutei lui James.

7

David are 10 ani. A inceput sa picteze la varsta de 6 ani. A organizat mai multe expozitii la Iasi si a ilustrat carti. A expus in mai multe orase ale lumii printre care amintim Viena, Washinton, Chisinau, Bucuresti – Palatul Parlamentului si Iasi.

A participat la realizarea unui documentar in Kerala (India). A participat la nenumarate festivaluri internationale printre care amintim “First International Festival of Pediatric Patients “Paintings” din Tehran (Iran).

5

Pana in prezent a obtinut peste o suta de diplome nationale si internationale. Deseneaza in penita, carbune si creion. Picteaza in apa, ulei si acril. A realizat peste o mie de lucrari.

Asadar, David va asteapta pe toti cei care sunteti curiosi sa-l vedeti pictand, realizand tablouri incredibil de frumoase, duminica 28 februarie 2016, intre orele 16-18:30 la Palas Mall Iasi, zona Atrium.

3

Partenerii acestui proiect de suflet sunt Asociatia “Centrul de Promovare Turistica” din Iasi si “Palas Mall”, Iasi.

Asociatia “Sharing Love” isi exprima recunostinta fata de artistul iesean, David Alexandru, pentru toata generozitatea sa fata de copiii defavorizati din desertul Chalbi, Kenya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *