Makao Yetu (Locuinta Noastra)

Makao-Yetu

MAKAO YETU este un proiect al asociatiei Sharing Love care isi propune sa construiasca, in colaborare cu misiunea romana din Maikona, un cartier de locuinte pentru nomazii din indepartatul desert Chalbi, Kenya. Aceasta idee apartine unor parinti adoptivi ai copiilor din programul de adoptie la distanta Safari YA Upendo care si-au exprimat dorinta de a construi o locuinta adevarata copiilor pe care ii ajuta. Majoritatea copiilor din desert locuiesc in corturi traditionale, specifice tribului Gabra.

1

2

3

4

Casele vor fi construite din boltari si vor avea acoperis din tabla.

O casa va fi compusa din: doua dormitoare de 3×3 m, o camera de zi, o bucatarie din tabla in curte si un wc in curte.

Dormitoarele vor fi mobilate cu cate doua paturi iar sala de zi va fi amenajata cu o masa cu 4 scaune si doua fotolii.

Toate casele vor fi identice iar cartierul se va numi “MAKAO YETU” (Casa noastra).

Costul unei locuinte va ajunge la suma de 7000 euro.

1. Prima casuta din cadrul proiectului Makao Yetu va fi construita pentru unul dintre cei mai nevoiasi copii din Maikona, Kenya!

james

JAMES WARIO MATULA, identificat in programul de adoptie la distanta, Safari YA Upendo cu numarul 43, are 6 ani si provine dintr-o familie extrem de saraca. Locuieste cu parintii lui, doi frati si doua surori intr-un cort traditional, specific tribului gabra. James nu a dormit niciodata intr-un pat adevarat, nu a mancat niciodata la o masa si am putea continua la nesfarsit lista cu lucrurile pe care el nu le-a facut sau nu le-a avut pana acum. Viata lui este atat de saraca incat aceste cuvinte nici nu exista in vocabularul limbii sale (limba tribala, borana). In situatia lui sunt mii de copii. James a fost ales de comitetul de batrani din sat, in colaborare cu misionarii locului. Dorim sa-i oferim lui James si familiei lui sansa de a trai decent, intr-o casa adevarata.

Cum il putem ajuta pe James?

Cumparand cate o caramida sau mai multe care vor fi expuse pe un perete virtual. Pe fiecare caramida cumparata va fi scris numele donatorului. Costul unei caramizi va fi de 50 euro. Pentru a construi o casa in valoare de 7000 euro (doua dormitoare mobilate cu cate doua paturi, o mica sufragerie cu o masa, patru scaune si doua fotolii, o bucatarie externa si un wc, construite din tabla ondulata si un gard din ciur care va delimita curtea locuintei) sunt necesare 140 de caramizi virtuale.

Fiecare donator va primi un certificat de recunoastere care va atesta participarea la acest proiect.

perete - gol

Haideti sa construim impreuna casuta lui James!

Pentru a vedea cate caramizi au fost deja cumparate de oameni cu suflet mare va invitam si pe pagina noastra de Facebook special creata pentru acest proiect: www.facebook.com/MakaoYetu

Multumim anticipat celor care doresc sa implineasca o fapta atat de mareata pentru a oferi copiilor defavorizati o adevarata locuinta!