Mkate Wetu (Painea Noastra)

Mkate-Wetu

In cantina sociala de la Maikona “St. Mary’s Feeding Program” infiintata in iunie 2012 de catre fundatia “St. Mary’s Foundation”, sute de familii primesc pranzul, de luni pana vineri care consta intr-un amestec de fasole cu graunte sau cu orez, numit “getheri”.

Aceste persoane reprezinta grupul celor mai saraci: oameni cu boli incurabile, copii care provin din familii foarte sarace si numeroase, batrani neajutorati si fete proscrise care sunt obligate sa traiasca singure intr-un cartier la periferia satului numit “mathare”, dupa numele unei mahalale din Nairobi, considerata locul cel mai sarac al orasului.

In aceasta cantina misionarii romani se ingrijesc zilnic de cei nevoiasi oferindu-le un polonic de “getheri”, astfel ajutandu-i sa supravietuiasca.

Din fraternitate cu ei si cu misionarii nostri, asociatia Sharing Love s-a angajat sa preia si sa duca mai departe aceasta opera sociala numind-o “Painea noastra ” (in swahili, MKATE WETU).

Insa, in realitate, persoanele care vin sa ia pranzul nu isi permit sa consume hrana la cantina stiind ca acasa ii asteapta familiarii lor la fel de flamazi ca si ei. Ei iau mancarea intr-un vas si o duc la casele lor pentru a o imparti cu cei dragi.

Facem un apel la bunatatea tuturor, oricat de saraci am fi, oricat de putine alimente am avea pe masa, oricat de grea ni s-ar parea ziua de maine, sa nu uitam ca milioane de oameni mor de foame, nu din cauza lor ci din cauza tuturor, a indiferentei, a ignorantei si a lipsei de iubire.

Sa nu ne lasam intimidati de faptul ca suntem si noi saraci sau ca ei ar fi prea straini pentru noi. In inima noastra vom gasi mereu iubire…pentru ca iubirea este infinita, este sursa divina. Sa depasim granitele unei gandiri limitate care ne-a ocultat decenii. Sa descoperim in noi adevarata sursa a cunoasterii si sa ne lasam ghidati de iubire.
Doar iubirea va putea sa schimbe in bine viata, lumea si mentalitatea.

Pentru mai multe detalii va invitam si pe pagina noastra de Facebook special creata pentru acest proiect: www.facebook.com/MkateWetu.